søndag 29. desember 2013

Karrikylling

Eg tenkte eg skulle prøve å spise litt sunnere no framover. Eg starte med litt bevisstgjøring av ka eg får i meg i løpet av dagen. Eg har lagd en liten timeplan kor eg føre inn de ulike måltian, alt av mat og drikke.Eg tar ikke med vekta, men angir f.eks 2 poteta og en neve ris. Eg førte den samme matdagboka i 2009 faktisk, og det e med på å bevisstgjøre og for min del endre litt på mengde og ka man spis.

Til middag i går fant eg fram en Grete Roede kokebok og satte i gang med sunn og digg middag for to.


Til en stor og en liten lagde eg følgende:

1 kyllingfilet som eg skar opp i bita, sammen med 1 gul løk og stekte i 1 ts smør tilsatt 1 ts karripulver. Deretter hadde eg i 1/2 grønnsaksbuljongterning og 3 dl vann. Det lot eg surre i ca 20 min. Deretter hadde eg i 1 grønn paprika, 1 rosa eple og 1 selleristilk. Det lot eg putre i 5 min ca før eg smakte det heile til med 1ss mangochutney og salt og pepper. 

Karrikyllingen blei servert med ris, yoghurt naturell og mangochutney. En fulltreffer som eg blir å lage igjen, tross av at eg egentlig ikke har vært så glad i grønn paprika. Det hadde ikke blidd det samme uten!!!

Sundt og godt.

1 kommentar:

  1. Det så veldig deilig ut! Også føles det veldig godt å ha spist noe som e både sunt og godt! Sliter med å finne sunn middag som gubben også vil spise. Må ikke være for mye "rare" ingrediensa" i det. Men å bli mer bevisst ka man stappe i seg e nok ikke dumt. :)

    SvarSlett